ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ SOLIBAD!

30/01/2016


Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ομάδα μας είναι μέλος-υποστηρικτής του διεθνούς θεσμού SOLIBAD (Badminton without Borders) και από την τρέχουσα χρονιά θα συμμετέχει ενεργά στα projects και στις κοινωνικές δραστηριότητες που οργανώνονται από σωματεία Αντιπτέρισης ανά τον κόσμο. Η παραπάνω πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου Μυγδονίας πραγματοποιείται στo πλαίσιo της πολιτικής και φιλοσοφίας του Συλλόγου, για ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε κοινωνικές δραστηριότητες, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια αξιών, όπως του Εθελοντισμού, της Αλληλεγγύης, της Αγάπης προς τον Συνάνθρωπο, της αποδοχής της Διαφορετικότητας, της Ισότητας.


Τα περισσότερα παιδιά κάποια στιγμή σταματούν τον Αθλητισμό λόγω υποχρεώσεων (σπουδές, στρατιωτική θητεία, εργασία). Το θέμα που μας απασχολεί είναι τι αξίες απεκόμισαν ως αθλητές κατά την παιδική, προεφηβική και εφηβική ηλικία, πέρα από την εκμάθηση του αθλήματος και την εκγύμναση του σώματος. Αξίες απαραίτητες για τον καθένα πριν ενταχθεί στην κοινωνία κατά την ενηλικίωσή του.  Εν συντομία, η απόκτηση Παιδείας και η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Στην προκειμένη περίπτωση δεν αφορά μόνο τα 'δικά μας' παιδιά, αλλά τα παιδιά Όλου του Κόσμου!


Τι είναι το Solibad;


Η λέξη προέρχεται από την φράση SOLIdarity (=Αλληλεγγύη) BADminton και έχεις ως κεντρικό σύνθημα το "Badminton without Borders" (=Αντιπτέριση χωρίς σύνορα). Ξεκίνησε τη δράση του το 2009 και επρόκειτο για μια ενέργεια Γάλλων φίλων του αθλήματος με στόχο την βελτίωση  (μέσω του αθλήματος της Αντιπτέρισης) των συνθηκών παροχής της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού σε χώρες -κατά κύριο λόγο- του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου». Μια κίνηση που αγκαλιάστηκε από την οικογένεια του Badminton, με τα σωματεία που την στηρίζουν να φτάνουν μέχρι στιγμής τα 167 παγκοσμίως, αλλά και από κορυφαίους αθλητές Μπάντμιντον, όπως η Carolina Marin, ο Peter Gade και ο Hans-Kristian Vittinghus. Εν ολίγοις, μια  προσφορά του Badminton στην Ανθρωπότητα!


Οι κύριοι στόχοι είναι οι εξής:

 1. Η εκμάθηση και η καλλιέργεια του Badminton σε υπανάπτυκτες
  περιοχές του πλανήτη
 2. Η παροχή υλικής, τεχνικής και χρηματικής βοήθειας για τη
  βελτίωση των υποδομών της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού
 3. Ο Αθλητισμός ως διέξοδος για παιδιά των Τρίτων χωρών και
  ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο
 4. Η ενημέρωση του κοινού γύρω από σημαντικά θέματα που
  αφορούν την ανθρώπινη ζωή


Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

 • Ο εξοπλισμός ενός σχολείου κωφών μαθητών στην πόλη Sivasailam της Ινδίας, με υπολογιστές
  και το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό.
 • Παροχή εξοπλισμού σε παιδιά των φαβελών της βραζιλιάνικης
  πόλης Gravata, ώστε μέσα
  από τον Αθλητισμό να στραφούν προς την Εκπαίδευση και να ξεφύγουν από τη βία
  και τα ναρκωτικά που μαστίζουν τις περιοχές αυτές.
 • Η οικονομική ενίσχυση ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας  Κουάλα-Λουμπούρ με την εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων-λογαριασμών
  και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά.

Και ούτω καθ' εξής...Δράσεις των σωματείων


Το Solibad διεξάγει ένα project - κάθε χρόνο η αποστολή είναι διαφορετική- στην οποία συμμετέχουν οι αθλητές των συμβεβλημένων σωματείων αλλά και φίλοι του αθλήματος. Πρόπερσι ήταν ο σχηματισμός της λέξης 'Solibad' με διάφορους τρόπους, λχ φτερά, ενώ πέρυσι αγώνες στη φύση.  Τη φετινή χρονιά αναμένεται κάτι διαφορετικό. Με αυτούς τους τρόπους οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες αφενός στηρίζουν και προβάλλουν τον θεσμό, την αποστολή, το έργο του και αφετέρου τονίζουν και ενστερνίζονται τον Εθελοντισμό και την αξία της Αλληλεγγύης. Επίσης, ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυσή τού με αγορές προϊόντων Solibad και δωρεές.

Είμαστε πανευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια σπουδαία Προσπάθεια!


Πληροφορίες για το Solibad και τους τρόπους υποστήριξής τού στην ιστοσελίδα www.solibad.net